Een halve kipfilet is een mooie, magere en zeer malse filet gesneden uit de ene kant van de borst van een kip.
Serveersuggestie: peper, marjolein
Mager lapje kalkoenfilet.
Kipkotelet of kipkarbonade is een smakelijk stukje vlees gesneden uit de bovenpoot van een kip en bevat een stukje been.
Een kippenbil is een hele kippenbout bestaande uit de onderbout en de bovenbout. De kippenbout is zowel geschikt om te bakken in de pan, op de barbecue als om te koken: kippenbouillon, ragout of waterzooi met kip. De bout kan tussen het gewricht versneden worden in een boven- en een onderbout.
Serveersuggestie: peterselie
Een drumstick is het onderste gedeelte van de bout van de kip.
Verse malse kippenvleugeltjes.
Een braadkip is een voor het vlees gekweekte hen of haan in de leeftijd van 6 tot 10 weken
Serveersuggestie: tijm
Malse filet gesneden uit de borst van de eend.
De Kemper Maïs-Scharrelkip
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip.
Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer.
Dit ideaal is werkelijkheid geworden. Kemper brengt momenteel twee diervriendelijke kipconcepten op de markt met stevig vlees en méér smaak. Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. Steeds meer consumenten vragen ernaar.
Maak ook kennis met de kwaliteit die je proeft.