Filters
Preferences
Zoek

Lam en schaap

Afbeelding van Lamsboutsnede

Lamsboutsnede

€19,44 per kg €19,44 per kg

Heerlijk en mals stuk vlees afkomstig van de lamsbout.

Afbeelding van Lamskotelet

Lamskotelet

€26,14 per kg €26,14 per kg

Heerlijk stuk vlees afkomstig van het ruggedeelte van het lam. Lamskoteletjes zijn geschikt om te grillen op de barbecue of in de grillpan of om te bakken in de pan.

Afbeelding van Lamsragout

Lamsragout

€12,50 per kg €12,50 per kg

Deze kleine stukjes lamsvlees, afkomstig van de bout, de nek, de borst en de schouder van het lam, zijn ideaal voor in een stoofpot.

Afbeelding van Lamsschouder

Lamsschouder

€13,71 per kg €13,71 per kg

Het vlees van de schouder van het lam wordt voor verschillende bereidingen met lam gebruikt. Ofwel in zijn geheel als gebraad ofwel gesneden voor in ragout, stoofschotels…

Het lekkerste lamsvlees van bij ons

Ons lamsvlees is afkomstig uit de weiden in het Meetjesland

Kwalitatief hoogstaand lamsvlees dankzij strenge eisen en kwaliteitszorg

Ons lamsvlees staat garant voor kwalitatief hoogstaand lamsvlees dat moet voldoen aan strenge eisen inzake gezondheid en afkomst. De vleeslammeren moeten geboren en gekweekt zijn op Vlaamse bodem en traceerbaar via Sanitel. De fokker krijgt strenge medische richtlijnen opgelegd en ook naar dierenwelzijn toe gelden heel wat regels. Onze kweker mag zijn dieren enkel afmesten met plantaardige voeding zoals grassen, mais, vlaszaad en bietenhulp.

Lekker klaarmaken

De beste manier om lamsvlees te bereiden, is ervoor te zorgen dat het vlees vanbinnen nog rosé is en lekker sappig. Lamsvlees kan je bakken, braden, roosteren of stoven. Het vlees is mals, licht verteerbaar en heeft een typische smaak. Lamsvlees gaat heel goed samen met knoflook en kruiden als munt, salie, tijm, rozemarijn, oregano, marjolein, koriander en diverse currycombinaties.

Op je gezondheid

Lamsvlees draagt bij de inname van eiwitten van een goede biologische kwaliteit, van B-vitaminen (vooral vitamine B3 en B12) en van het mineraal zink. Zoals bij elke vleessoort zijn er ook binnen het assortiment van lamsvlees stukken die mager, gemiddeld vet of zeer vet zijn.

Lam en schaap