Kies een categorie
    Filters
    Preferences
    Zoek

    Rund en kalf

    Afbeelding van Biefstuk kwaliteit 1

    Biefstuk kwaliteit 1

    €19,50 per kg €19,50 per kg

    Heerlijke eerste keus biefstuk afkomstig uit het heupstuk.

    Afbeelding van Chateaubriand

    Chateaubriand

    €22,76 per kg €22,76 per kg

    Deze runderbiefstuk wordt gesneden uit het begin van een stuk ontvliesde ossenhaas. Het is het dikste deel van de ossenhaas en bevat weinig vet en bindweefsel, waardoor het zeer mager is en minder smaak heeft dan delen met meer vet.

    Afbeelding van Entrecôte

    Entrecôte

    €20,09 per kg €20,09 per kg

    Het vlees is afkomstig van de korte lende dat zich aan het voorste deel, tegen de ribben, van de dunne lende bevindt. Deze steak is steviger dan biefstuk afkomstig van de ossenhaas.

    Afbeelding van Entrecôte à l'os

    Entrecôte à l'os

    €17,30 per kg €17,30 per kg

    Côte à l'os is afkomstig van de zesrib of Côte de boeuf dat zicht tussen de spiering en het lendenstuk bevindt. Dit biefstuk is zeer mals en heeft een been. Zonder been wordt het de entrecôte van de zesrib genoemd.

    Afbeelding van Filet pur / Ossenhaas

    Filet pur / Ossenhaas

    €34,54 per kg €34,54 per kg

    De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de Chateaubriand, Tournedos en Filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.

    Afbeelding van Gezinsbiefstuk

    Gezinsbiefstuk

    €14,30 per kg €14,30 per kg

    Een gepelde steak is afkomstig van het kleine zenuwstuk dat zich aan de bovenkant van de schouder van het rund bevindt. Uit het klein zenuwstuk wordt eveneens stoofvlees en gebraad gesneden. Dit vlees is minder mals dan biefstuk afkomstig van andere delen van het rund.

    Afbeelding van Kalfsblanket

    Kalfsblanket

    €16,70 per kg €16,70 per kg

    Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.

    Afbeelding van Kalfsgebraad

    Kalfsgebraad

    €25,40 per kg €25,40 per kg

    Mager stuk vlees ideaal om te braden en op te dienen met lekker veel groenten.

    Afbeelding van Kalfskotelet

    Kalfskotelet

    €25,44 per kg €25,44 per kg

    De kalfskoteletten worden steeds van de rib gesneden en hebben dan ook altijd een been.

    Afbeelding van Kalfslapje

    Kalfslapje

    €24,85 per kg €24,85 per kg

    Stukje mager, mals en sappig kalfsvlees ideaal om te stoven.

    Afbeelding van Kalfsschenkel

    Kalfsschenkel

    €15,60 per kg €15,60 per kg

    Kalfsschenkels bestaan steeds uit een vleesdeel en een mergdeel. De schenkels worden gebruikt om stoofschotels en bouillon te bereiden. In schijven gesneden worden de schenkels gebruikt om Ossobuco te bereiden.

    Afbeelding van Platte rib

    Platte rib

    €6,80 per kg €6,80 per kg

    Soepvlees afkomstig van de buik van het rund.

    Afbeelding van Rosbief

    Rosbief

    €20,10 per kg €20,10 per kg

    Een rosbief kan zowel afkomstig zijn van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil als van het bloemstuk of de muis. De rosbief wordt panklaar, dus zonder zeen, vlies of vet geleverd en dient gebraden te worden zodat het binnenste vlees nog rood blijft.

    Afbeelding van Runderlever

    Runderlever

    €6,27 per kg €6,27 per kg

    Rundslever valt onder de categorie orgaanvlees van het rund en zit bomvol vitaminen, ijzer, zink en goede vetzuren.

    Afbeelding van Runderschenkel

    Runderschenkel

    €9,70 per kg €9,70 per kg

    De runderschenkel is afkomstig van het bovenbeen van het rund. De schenkel, met been, bezit meerdere smaakmakers: vlees, zenen, been en merg.

    Afbeelding van Runderstoofvlees

    Runderstoofvlees

    €12,20 per kg €12,20 per kg

    Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.

    Afbeelding van Rundsteak extra

    Rundsteak extra

    €22,76 per kg €22,76 per kg

    Heerlijke eerste keus biefstuk

    Afbeelding van Tournedos

    Tournedos

    €19,55 per kg €19,55 per kg

    De tournedos wordt versneden uit het middenste deel van de ossenhaas (filet pur) van het rund. Dit mager vlees bevat weinig vet en bindweefsel en bezit geen zenen. Tournedos steaks zijn dan ook zeer mals.

    Afbeelding van Zesrib

    Zesrib

    €15,96 per kg €15,96 per kg

    Deze heerlijke steak is afkomstig van de rug van het rund, vanaf de zesde rib en het stuk van de lende het dichts bij de spiering.

    Blonde d'aquitaine

    Met een eigen boerderij staan we niet enkel aan het einde van het productieproces, maar zelfs aan het prille begin ervan. Een natuurlijke geboorte van kalveren, een lange levensduur en geen medicatie. Neem daarbij nog een superieure vleeskwaliteit en u weet onmiddellijk waarom we kozen voor Blonde d'Aquitaine.

    (H)eerlijke eigen kweek.

     

    Rund en kalf