Filters
Preferences
Zoek

Rund en kalf

Afbeelding van Biefstuk kwaliteit 1

Biefstuk kwaliteit 1

€19,50 per kg €19,50 per kg

Heerlijke eerste keus biefstuk afkomstig uit het heupstuk.

Afbeelding van Chateaubriand

Chateaubriand

€22,76 per kg €22,76 per kg

Deze runderbiefstuk wordt gesneden uit het begin van een stuk ontvliesde ossenhaas. Het is het dikste deel van de ossenhaas en bevat weinig vet en bindweefsel, waardoor het zeer mager is en minder smaak heeft dan delen met meer vet.

Afbeelding van Entrecôte

Entrecôte

€20,09 per kg €20,09 per kg

Het vlees is afkomstig van de korte lende dat zich aan het voorste deel, tegen de ribben, van de dunne lende bevindt. Deze steak is steviger dan biefstuk afkomstig van de ossenhaas.

Afbeelding van Entrecôte à l'os

Entrecôte à l'os

€17,30 per kg €17,30 per kg

Côte à l'os is afkomstig van de zesrib of Côte de boeuf dat zicht tussen de spiering en het lendenstuk bevindt. Dit biefstuk is zeer mals en heeft een been. Zonder been wordt het de entrecôte van de zesrib genoemd.

Afbeelding van Filet pur / Ossenhaas

Filet pur / Ossenhaas

€34,54 per kg €34,54 per kg

De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de Chateaubriand, Tournedos en Filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.

Afbeelding van Gezinsbiefstuk

Gezinsbiefstuk

€14,30 per kg €14,30 per kg

Een gepelde steak is afkomstig van het kleine zenuwstuk dat zich aan de bovenkant van de schouder van het rund bevindt. Uit het klein zenuwstuk wordt eveneens stoofvlees en gebraad gesneden. Dit vlees is minder mals dan biefstuk afkomstig van andere delen van het rund.

Afbeelding van Kalfsblanket

Kalfsblanket

€16,70 per kg €16,70 per kg

Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.

Afbeelding van Kalfsgebraad

Kalfsgebraad

€25,40 per kg €25,40 per kg

Mager stuk vlees ideaal om te braden en op te dienen met lekker veel groenten.

Afbeelding van Kalfskotelet

Kalfskotelet

€25,44 per kg €25,44 per kg

De kalfskoteletten worden steeds van de rib gesneden en hebben dan ook altijd een been.

Afbeelding van Kalfslapje

Kalfslapje

€24,85 per kg €24,85 per kg

Stukje mager, mals en sappig kalfsvlees ideaal om te stoven.

Afbeelding van Kalfsschenkel

Kalfsschenkel

€15,60 per kg €15,60 per kg

Kalfsschenkels bestaan steeds uit een vleesdeel en een mergdeel. De schenkels worden gebruikt om stoofschotels en bouillon te bereiden. In schijven gesneden worden de schenkels gebruikt om Ossobuco te bereiden.

Afbeelding van Platte rib

Platte rib

€6,80 per kg €6,80 per kg

Soepvlees afkomstig van de buik van het rund.

Afbeelding van Rosbief

Rosbief

€20,10 per kg €20,10 per kg

Een rosbief kan zowel afkomstig zijn van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil als van het bloemstuk of de muis. De rosbief wordt panklaar, dus zonder zeen, vlies of vet geleverd en dient gebraden te worden zodat het binnenste vlees nog rood blijft.

Afbeelding van Runderlever

Runderlever

€6,27 per kg €6,27 per kg

Rundslever valt onder de categorie orgaanvlees van het rund en zit bomvol vitaminen, ijzer, zink en goede vetzuren.

Afbeelding van Runderschenkel

Runderschenkel

€9,70 per kg €9,70 per kg

De runderschenkel is afkomstig van het bovenbeen van het rund. De schenkel, met been, bezit meerdere smaakmakers: vlees, zenen, been en merg.

Afbeelding van Runderstoofvlees

Runderstoofvlees

€12,20 per kg €12,20 per kg

Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.

Afbeelding van Rundsteak extra

Rundsteak extra

€22,76 per kg €22,76 per kg

Heerlijke eerste keus biefstuk

Afbeelding van Tournedos

Tournedos

€19,55 per kg €19,55 per kg

De tournedos wordt versneden uit het middenste deel van de ossenhaas (filet pur) van het rund. Dit mager vlees bevat weinig vet en bindweefsel en bezit geen zenen. Tournedos steaks zijn dan ook zeer mals.

Afbeelding van Zesrib

Zesrib

€15,96 per kg €15,96 per kg

Deze heerlijke steak is afkomstig van de rug van het rund, vanaf de zesde rib en het stuk van de lende het dichts bij de spiering.

Blonde d'aquitaine

Met een eigen boerderij staan we niet enkel aan het einde van het productieproces, maar zelfs aan het prille begin ervan. Een natuurlijke geboorte van kalveren, een lange levensduur en geen medicatie. Neem daarbij nog een superieure vleeskwaliteit en u weet onmiddellijk waarom we kozen voor Blonde d'Aquitaine.

(H)eerlijke eigen kweek.

 

Rund en kalf