Serveersuggestie: peper, peterselie
Heerlijke eerste keus biefstuk afkomstig uit het heupstuk.
Deze runderbiefstuk wordt gesneden uit het begin van een stuk ontvliesde ossenhaas. Het is het dikste deel van de ossenhaas en bevat weinig vet en bindweefsel, waardoor het zeer mager is en minder smaak heeft dan delen met meer vet.
Het vlees is afkomstig van de korte lende dat zich aan het voorste deel, tegen de ribben, van de dunne lende bevindt. Deze steak is steviger dan biefstuk afkomstig van de ossenhaas.
Côte à l'os is afkomstig van de zesrib of Côte de boeuf dat zicht tussen de spiering en het lendenstuk bevindt. Dit biefstuk is zeer mals en heeft een been. Zonder been wordt het de entrecôte van de zesrib genoemd.
Serveersuggestie: peterselie
De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de Chateaubriand, Tournedos en Filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.
Een gepelde steak is afkomstig van het kleine zenuwstuk dat zich aan de bovenkant van de schouder van het rund bevindt. Uit het klein zenuwstuk wordt eveneens stoofvlees en gebraad gesneden. Dit vlees is minder mals dan biefstuk afkomstig van andere delen van het rund.
Serveersuggestie: tijm
Mager stuk vlees ideaal om te braden en op te dienen met lekker veel groenten.
De kalfskoteletten worden steeds van de rib gesneden en hebben dan ook altijd een been.
Serveersuggestie: tijm
Stukje mager, mals en sappig kalfsvlees ideaal om te stoven.
Kalfsschenkels bestaan steeds uit een vleesdeel en een mergdeel. De schenkels worden gebruikt om stoofschotels en bouillon te bereiden. In schijven gesneden worden de schenkels gebruikt om Ossobuco te bereiden.
Soepvlees afkomstig van de buik van het rund.
Serveersuggestie: peterselie
Een rosbief kan zowel afkomstig zijn van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil als van het bloemstuk of de muis. De rosbief wordt panklaar, dus zonder zeen, vlies of vet geleverd en dient gebraden te worden zodat het binnenste vlees nog rood blijft.
Rundslever valt onder de categorie orgaanvlees van het rund en zit bomvol vitaminen, ijzer, zink en goede vetzuren.
De runderschenkel is afkomstig van het bovenbeen van het rund. De schenkel, met been, bezit meerdere smaakmakers: vlees, zenen, been en merg.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Serveersuggestie: peper, peterselie
Heerlijke eerste keus biefstuk
Serveersuggestie: peper, tijm
De tournedos wordt versneden uit het middenste deel van de ossenhaas (filet pur) van het rund. Dit mager vlees bevat weinig vet en bindweefsel en bezit geen zenen. Tournedos steaks zijn dan ook zeer mals.
Serveersuggestie: peterselie
Deze heerlijke steak is afkomstig van de rug van het rund, vanaf de zesde rib en het stuk van de lende het dichts bij de spiering.
Blonde d'aquitaine
Met een eigen boerderij staan we niet enkel aan het einde van het productieproces, maar zelfs aan het prille begin ervan. Een natuurlijke geboorte van kalveren, een lange levensduur en geen medicatie. Neem daarbij nog een superieure vleeskwaliteit en u weet onmiddellijk waarom we kozen voor Blonde d'Aquitaine.
(H)eerlijke eigen kweek.