Serveersuggestie: tomaat
Licht gepekeld en gerookt gebraad van varkensvlees.
Hespengebraad is afkomstig van het heupstuk van het varken. Bij het bereiden dient met op te letten niet te lang te braden, want dan wordt het vlees iets droger.
Serveersuggestie: Rozemarijn
Na ontvetting en ontvliezing van de rugspier blijft enkel een stevig doch mals en mager stuk varkensvlees over. De mignonettes zijn zeer mager en caloriearm en worden bij voorkeur in 2 cm dikke plakken gesneden.
Bevat:melk (incl. lactose),
Opengesneden kotelettengebraad gevuld met kaas en ham en nadien opgerold.
Heerlijk hammetje met been afkomstig van de schouder van het varken.
Heerlijk en mals stuk varkensvlees met been.
Serveersuggestie: peterselie
Dit mager gebraad van fijne spiervezels wordt versneden uit het rugstuk van het varken. Het wordt ontdaan van alle vet en vliezen en is geschikt om in zijn geheel te braden.
Serveersuggestie: peterselie
Het varkenshaasje is het edelste stuk van het varken. Dit langwerpige stuk varkensvlees bevat, niettegenstaande het een spier is, weinig bindweefsel.
Koteletten uit het lage ribstuk van het varken zijn lekker sappig en bevatten iets meer vet,wat extra smaak geeft aan het vlees.
Het varkenskroontje is een mals stuk varkensvlees afkomstig van de rug.
Serveersuggestie: Knoflook, peper, rozemarijn
Dit mals lapje vlees wordt gesneden uit de achterpoot van het varken, ter hoogte van de bovendijspieren.
Serveersuggestie: koriander
Heerlijk met een uitje gebakken.
Sappige stukken varkensvlees met been.
Het vlees bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Hierdoor is het vlees zeer mals en geschikt om zowel te bakken, braden, stoven als roosteren.
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Verse speklappen zijn geschikt om zowel te bakken in de pan als te grillen op de barbecue.
Dit zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte.
Bevat:mosterd,
Serveersuggestie: peterselie
Spies omwikkeld met sneetjes spek.
Het brasvarken van Nevele
Voor ons varkensvlees kiezen wij exclusief voor BRASVAR. Het BRASVAR'ken onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Het smakelijk stukje varkensvlees uit Nevele heeft een mooie gemarmerde structuur en bakt mooi bruin in de pan. Naast het verse vlees is er nu ook een aanbod gekookte, gebakken en gedroogde vleeswaren waarmee de culinaire toepassingen worden uitgebreid. BRASVAR is de favoriete keuze van topslagers, sterrenchefs en hobbykoks.
Het BRASVAR'ken is een Durocvarken dat met uitgekiende brijvoeding wordt gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf te Nevele zelf samengesteld op basis van hoofdzakelijk lokale producten. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt, en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets.
Klik hier voor meer informatie over het BRASVAR'ken